Kremet kantarellsuppe

2 porsjoner



Ca 7 dl rensende kantareller 

1 ss meierismør

1 løk

2 hvitløksfedd 

saften fra 1 sitronbåt

2,5 dl kraft eller buljong 

2,5 dl fløte (Gryr Sunniva fløte for melkefri variant)

Havsalt og grovkvernet pepper

Friske urter som timian og gressløk

1 eple

Server gjerne med et par ss rømme og oliven eller trøffelolje 

DSC_2369.jpg

Hakk løk og hvitløk og stek det gyllent i godt smør. Tilsett soppen og la det frese i et par minutter til. Legg gjerne tilsides noen fine kantareller som du kan ha til pynt. Hell i kraft og fløte, la det småkoke i ca 15 minutter. 

Skjær tynne eplebiter og stek de på varmluft 200 grader til den er gyllen. 

Kjør suppen til en jevn pure med en stavmikser. Smak til med sitron, salt og pepper.

Stek resten av soppen gyllen i smør, krydre med salt og pepper og dryss over friske urter. Server suppen i dype skåler, dryss over den stekte soppen, rømme, hakkede urter og litt olje om du ønsker det.

public.jpeg