På sommeren er det godt med salater og friske grønnsaker som tilbehør til middag. Det er så fristende med lettere mat i varmen. Prøv denne som tilbehør til grillmaten. Nydelig frisk og søt salat med gode smaker fra urter og krydder.

DSC_1882.jpeg

Sommersalat med grønnkål og friske urter

4 porsjoner

1 liten pose grønnkål

2 ss kaldpresset olivenolje

saften av en 1/2 sitron

litt Himalayasalt og grovkvernet pepper

-

1 mango

1 granateple

1 avokado

3 stilker vårløk

frisk basilikum og frisk mynte

Hell grønnkål i en bolle og tilsett olivenolje, sitron, havsalt og pepper. Bland det godt sammen før du heller salaten over på fat.

Ha over biter av mango, avokado og skrell granateple. Granateple skreller du i en bolle med vann, for å unngå søl. Skallet flyter til toppen og kjernene synker til bunns. Legg granateple på toppen av salaten. Skjær opp vårløk og ha på friske urter.

635E246E-5974-48F5-AF06-B812F718F27B.jpeg