Nydelig seig og saftig sjokolade muffins. Brownie er min favoritt kake og her har jeg laget en liten røre som jeg har fordelt i små muffinsformer. Om du dobler oppskriften, kan den passe til en liten langpanne form, og steke noe lengre. NYT!

brownie+1.jpeg

Brownie muffins

glutenfri i parantes

ca 10 stk

100 g mørk sjokolade

100 g meierismør

2 romtempererte egg 

2 ss kokosblomstsirup(evt honning)

1-2 ss kokossukker (etter hvor søt du ønsker den)

1 ts bakepulver

1 dl mel (jeg brukte sammalt rismel)

Litt havsalt

Topping:

Ca 30 g mørk sjokolade i biter

Visp egg og søtning til en luftig og kremet konsistens. Smelt smør og biter av sjokolade i et vannbad på medium varme. Rør litt underveis, så det blander seg godt. 

Bland sammen det tørre og vend det inn sammen med sjokoladen og eggekremen.

Fordel røren i ca 10 muffins former og stek de på 180 grader på over og under varme i ca 10-12 min. De skal være litt myke i midten, så følg gjerne med mot slutten.

Del mørk sjokolade i små biter og ha over de nystekte muffinsene. La sjokoladen smelte inn i muffinsene og fordel den utover med en skje. Ha på ønsket strøssel om du ønsker eller litt melis.

brownie+2.jpeg