Chiagrøt er perfekt frokost, og lages enkelt kvelden før. Den kan toppes med det du ønsker av frukt og bær sammen med nøtter, frø og kjerner. Chiafrø er rik på omega 3, proteiner, fiber, kalsium og antioksidanter. De små frøene sveller i væske og gir god metthetsfølelse, styrker tarmhelsen og er med på å stabilisere blodsukkeret.

DSC_0484.jpeg

CHIAGRØT

1 porsjon

gluten og melkefri

3 ss chiafrø

1 dl mandelmelk

1,5 dl kokosmelk (gjerne Rema 1000 sin lille rosa kartong)

1 liten ts akaisehonning (kan sløyfes)

1/2 ts vaniljepulver

Topping:

2-3 ss blåbær

1/3 spisemoden mango

2 ss med hasselnøtter, valnøtter og gresskarkjerner

Rør alt sammen godt i et glass og sett kaldt. La den gjerne stå natten igjennom i kjøleskapet. Evt går det også fint å spise den etter 1-2 timer.

Skrell mangoen og mos den med en stavmikser. Nøttene og gresskarkjernene blir ekstra gode om du rister de en 10-15 min i en stekepanne eller i stekeovnen. Avkjøl. Jeg la lagvis chiagrøt, frosne blåbær, chiagrøt, mangopuré og toppet med nøtteblaningen. Så godt.

Denne er også fin å ha med seg som lunsj på jobb. Du kan også tilsette 2-3 ss havregryn i chiagrøten om du ønsker det.

DSC_0481.jpeg
DSC_0486.jpeg