En enkel og søt snacks du kan servere til hverdag eller fest. De aller fleste liker bær og sjokolade, og sammen blir det en skikkelig digg kombo. Jeg liker en litt salt touch, men bruk gjerne vanlig mørk sjokolade om du ønsker. Ekstra godt er det med crispy nøtter til, så dette er en av mine favoritter til sunnere søtt.

DSC_0548.jpeg

Jordbær med crispy sjokolade

glutenfri

ca 10-12 jordbær

2/3 plate 70% sjokolade ( jeg brukte med smak av pekannøtter og havsalt)

ca 1,5 dl mandler

1 ts honning

litt havsalt

Stek mandlene på et stekebrett i ca 15-20 minutter på 200 grader. De skal bli sprø og lyse brune. Ha over 1 ts honning og fordel det rundt mandlene. Stek de i noen minutter til. Ha litt havsalt over tilslutt. Avkjøl nøttene på en skjærefjøl.

Smelt sjokoladen over et vannbad og skjær jordbærene i to. Hakk nøttene i små biter og ha de over i en liten bolle. Dypp jordbærene først i sjokoladen, la den dryppe litt fra seg, før du dypper den i nøtteblandingen. Legg så jordbæret på et stort fat med et bakepapir på. La de avkjøles i kjøleskapet en liten time.

DSC_0559.jpeg