Oppskrift på en skikkelig god glutenfri kakeoppskrift. Da jeg ikke tåler gluten, lager jeg ofte en egen kake i bursdager og selskaper. Jeg har prøvd meg frem i flere år og synes noen ganger glutenfrie kaker blir litt tørre på smak. Disse ble veldig saftige og gode, og ble revet bort fra kakefatet i en fei. Har du ingen allergier kan du enkelt erstatte glutenfritt mel med eks speltmel og rapskokos med meierismør her.

Cupcakes med sjokoladekrem

 

Glutenfri, melkefri

 ca 20 stk

9 egg

2 dl kokosukker

1 dl havremel (malte glutenfrie havregryn)

1/2 dl jyttemel

2 ts bakepulver

1 dl økologisk kakaopulver (eller vanlig kakao)

2 ss fiberhusk

50 g rapskokos smør

litt himalayasalt

Sjokoladekrem

250 g rapskokos smør

1 dl melis

1 ts vaniljepulver

2 ts økologisk kakaopulver

2 ss mandelmelk

litt himalayasalt

Visp sammen egg og smør til eggedosis og tilsett det tørre og bland det forsiktig sammen. Hell så over smeltet smør og rør dette til en glatt og fin røre. Hell røren over i former og stek de på 175  grader i 15 minutter. Avkjøl de på rist før du pynter med sjokoladekrem. Den lager du enkelt ved å vispe sammen alle ingrediensene til en luftig krem og har den over i en sprøytepose. Fordel kremen på kakene og pynt gjerne med tørket frukt av jordbær eller bringebær. Det fremhever sjokoladesmaken og pynter opp med litt farge.