Nydelig blåskjellsuppe med urter og grønnsaker.

Blåskjellsuppe

glutenfri (melkefri parentes)

4 porsjoner

1 kg blåskjell

2 hvitløk

2 sjarlottløk

1/2 sellerirot

1 gulrot

3 vårløk

3 ss rapsolje

1 knivsodd safran

2 dl tørr hvitvin

3 dl fløte (evt havrefløte/soyafløte)

2 ss meierismør (evt rapskokos)

salt, pepper og frisk urter

Vask blåskjellene godt i kaldt vann. Hakk hvitløk og alle grønnsaker i strimler. Fres det så i en kjele med olje i ca et minutt. Ha på safran og fres et minutt til før du har i blåskjell og hvitvin. Ha på lokk og damp blåskjellene til de har åpnet seg. (ca 5 min) Trekk kjelen til side og sil kraften over i en ny kjele. Rens ca halvparten av skjellene og kast de som ikke har åpent seg. Kok kraft og fløte til det tykner litt og bruk en stavmikser til å få en luftig kremet suppe samtidig som du har i smør og smaker til med salt og pepper. Anrett ferdig renset blåskjell sammen med grønnsakene og resten av blåskjellene i suppeskåler og hell suppen over. Server med friske urter som basilikum eller timian.